Kattoremontin kotitalous­vähennys

Etusivu » Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen voi käyttää kodin tai vapaa-ajan asunnon remontointiin, perusparannus- ja kunnossapitotöihin – kuten katon remontointiin.

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää omassa verotuksessasi 40 % remontin työn osuudesta, yhteensä enimmillään 2250 € / henkilö / vuosi (vuonna 2021).

Vähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4500 euroa vuodessa esimerkiksi kotitalonsa kattoremonttia teetettäessä.

Omavastuun osuus kustannuksista on 100 euroa henkilöä kohden. Jos 2250 euron raja / henkilö ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle – näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Esimerkki

Kun teetät kattoremontin, kotitalousvähennyksen määrä on 40 % laskussa olevasta työn osuudesta vähennettynä omavastuulla (100 €).

Laskiessasi kattoremontin hintaa hintalaskurillamme, laskee laskuri automaattisesti myös kotitalousvähennyksen osuuden. Näit saat tarkemman kuvan siitä, paljon kattoremontista jää maksettavaa kotitalousvähennyksen jälkeen. Laskuri laskee esimerkin sillä oletuksella, että remonttia teettämässä on kaksi henkilöä, jotka kummatkin ovat oikeutettuja täysimääräiseen kotitalousvähennykseen.

Lisätietoa verottajan sivuilta:

vero.fi/kotitalousvahennys

 


”Ihan sama tuleeko kahdessa vai neljässä päivässä, kunhan tulee hyvä!”

Lahtinen, Jyväskylä

Keski-Suomen Laatukoti uusi jyväskyläläisten Lahtisen omakotitalon hilseilevän peltikaton nykyaikaiseksi ja kestäväksi. Lahtisilla katon uudistus tuli ajankohtaiseksi, kun katto oli yli 30 vuotta vanha, hilseilevä peltikatto jossa naulat nousi ylös eikä aluskatetta ollut. Vesivahinkovaara vanhalla katolla oli siis ilmeinen.

Lue koko artikkeli klikkaamalla.