Tuomas Lehtonen: “Uusi katto saa hymyilemään”

12.01.2017

Etusivu » Kokemuksia » Tuomas Lehtonen: “Uusi katto saa hymyilemään”

Jyväskyläläisen Lehtosen perheen liki 40-vuotiaan omakotitalon peltikatto alkoi olla uusimisen tarpeessa. Niinpä talon isäntä Tuomas Lehtonen lähti kartoittamaan sopivaa yritystä katon remontoijaksi.

– Vanhan peltikatteemme alla ei ollut lainkaan aluskatetta. Jos katto olisi alkanut jostain kohtaa vuotaa, vedet olisivat päätyneet suoraan yläpohjan villoihin, Lehtonen kertoo.

Lehtonen pyysi tarjoukset useammalta yritykseltä ja sai tarjoukset lopulta kolmelta toimijalta. Keski-Suomen Laatukodin palvelu kiinnitti häneen heti huomiota.

– Jätin tarjouspyynnön yrityksille sähköpostilla viikonloppuna. Pajalan Janne Laatukodilta soitti minulle heti maanantaina ja pyysi päästä käymään remonttikohteessa. Janne tutki katon ja yläpohjan kunnon mielestäni erittäin tarkasti ja asiantuntevasti. Se vaikutti pitkälti ostopäätökseen, Lehtonen muistelee.

Ammattitaito ja paikallisuus valintakriteereinä

Perhe oli tutustunut erilaisiin kattotyyppeihin netissä ja suosikiksi oli valikoitunut perinteistä konesaumattua peltikattoa muistuttava pystysaumakate. Jannen avustuksella Lehtonen valitsi kattoon tarvittavat varusteet turvatuotteineen ja piipunpellityksineen.

Poimukatteen kattopaketti vaikutti Lehtosesta laadukkaalta ja Jannen esittelemä remonttiprosessi toimivalta. Hän arvosti korkealle myös Laatukodin paikallisen ja kokeneen asennustiimin. Kun tarjous oli vielä hinnaltaankin kilpailukykyinen, lyötiin kaupat lukkoon.

– Vanhan omakotitalon ostaneella riittää rahareikiä, joten suurista remonteista ei voi maksaa mahdottomia. Laadusta en halua kuitenkaan tinkiä, sillä hyvin tehty katto on pitkäaikainen investointi. Uskon, että se nostaa myös talon arvoa. Laatukodilla sekä hinta että laatu kulkivat sopivasti käsi kädessä.

Vastuullinen ja nopea asennus

Poimukatteen teräskatetoimitus saapui tontille hyvissä ajoin ja remontti pääsi alkamaan sovitusti vapun jälkeen. Sää oli remonttiviikolla oikukas ja kuurosateet sotkivat hieman aikataulua. Työ eteni siitäkin huolimatta joutuisasti.

– Asennutiimin kavereilla oli homma hallussa ja töitä tehtiin kovalla sykkeellä. Erityisen iloinen olin asentajien vastuullisesta ja asiakasmyönteisestä asenteesta.

Kaverit olivat tarkkoja siitä, että sateet eivät pääse kastelemaan yläpohjaa. Viestintäkin pelasi hienosti ja sain aina ystävälliset vastaukset kaikkiin remonttia koskeviin kysymyksiini. Minua myös tiedotettiin hyvin asioiden edistymisestä, Lehtonen kiittelee.
Uusi katto saatiin viimeisen päälle kuntoon yhdessä työviikossa. Lehtosen mukaan kaikki sovittu tuli tehdyksi ja työn jälki oli kiitettävää.

Kaikesta näki, että asentajat haluavat tehdä perheellemme hyvän katon ja tämä myös toteutui. Kaikissa asennuksissa näkyy huolellisuus ja ammattitaito. Työt tehtiin kertaheitolla viimeistäkin ruuvia myöten valmiiksi, eikä mitään ei jätetty tehtäväksi myöhemmin.

Remontin valmistuttua kaverit kuljettivat kaikki rakennusjätteet pois. Pihaan ei jäänyt monttuja tai roskaa ja istutuksetkin säilyivät vahingoittumattomina. Olen kaiken kaikkiaan projektiin ja sen lopputulokseen erittäin tyytyväinen, Lehtonen toteaa hymyillen.

Paljon kattoremontti maksaisi taloosi?

Laske kattoremontin hinta laskurillamme!