Seppo Mäkinen: ”Homma luonnistui!”

20.06.2017

Etusivu » Kokemuksia » Seppo Mäkinen: ”Homma luonnistui!”

Keski-Suomen Laatukoti toteutti jyväskyläläisten Seppo Mäkisen ja Katariina Poudan omakotitaloon kattoremontin vuonna 2012. Remontin myötä 30 vuotta vanha peltikatto uusittiin. Remontti sujui hyvin ja lopputuloksena on näyttävä uusi katto.

Seppo Mäkisen ja Katariina Poudan omakotitalo on pääosin elementtirakenteinen 1980-luvulla valmistunut omakotitalo. Sepon oma kädenjälki näkyy vahvasti talon sisällä ja sisustuksellisissa elementeissä.

– Katon vaihto oli ollut mielessäni jo jonkin aikaa, kunnes Keski-Suomen Laatukodilta otettiin yhteyttä. Ajattelin, että saavathan he käydä juttelemassa ja katsotaan sitten, kuinka käy, Seppo muistelee.

Vanha katto oli muuttunut pinnaltaan laikukkaaksi. Talon rakentamisen aikaan ei kattoja rakennettaessa myöskään yleensä laitettu lainkaan aluskatteita. Aluskatteiden puuttuminen aiheutti sen, että sääolosuhteiden muuttuessa katto saattoi hikoilla.

– Kun oli ensin pakkaset ja sitten välillä lämpeni, niin katon alapinnalla saattoi olla paksu kuurakerros ja pahimmillaan ullakolla melkein satoi, Seppo kuvailee.

Keski-Suomen Laatukodin käynnin jälkeen Seppo pyysi tarjouksia myös muutamasta muusta kattoremontteja tekevästä yrityksestä. Kätevänä rakennusmiehenä Seppo harkitsi myös remontoivansa katon itse. Hän laskeskeli peltien ja muiden tarvikkeiden kustannuksia.

– Ilmeni, että pelkistä pelleistä olisi pitänyt maksaa lähes yhtä paljon kuin valmiiksi paikalle asennetusta katosta. Pelti kun on kuitenkin yksityiselle hieman kalliimpaa kuin yritykselle. Ja kun olisi otettu huomioon vielä puutavaran hinta, niin siinä vaiheessa olisi hinta mennyt varmasti ihan samoille lukemille, ellei jopa kalliimmaksi, Seppo summaa.

– Toinen tekijä oli myös katon tekemiseen kuluva aika. Siinä olisi mennyt koko kesä kattoa tehdessä, Seppo sanoo.

”Homma luonnistui!”

Seppo vertasi saamiaan muita tarjouksia Keski-Suomen Laatukodin tekemään tarjoukseen. Sepon mukaan muista tarjouksista ei kuitenkaan ollut ”kavereiksi” Keski-Suomen Laatukodin tekemälle tarjoukselle.” Keski-Suomen Laatukodin tarjous osoittautui parhaimmaksi ja sopimus remontin toteuttamisesta syntyi.

Remontti toteutettiin kesällä 2012 juhannuksen aikoihin. Yhteensä vanhan katon purku ja uuden katon asennus aluskatteineen veivät noin viikon. Pihalla oli iso kuorma-auto, jolla tavaraa nostettiin katolle. Töissä oli kaksi asentajaa.

– Homma luonnistui! Työskentelyä oli ilo katsella ja seurata, miten katto edistyy. Remontin yhteydessä oiottiin myös katon painumiset. Nyt kun katsoo katon lappeita, niin näkee, että ne ovat pysyneet suorana. Ei ole monttuja ilmaantunut, Seppo kertoo.

Katto paikalleen päälle avaimet käteen -periaatteella

Remontti ei vaikuttanut Sepon ja Katariinan asumiseen käytännössä juuri lainkaan. Talon pihaan ei jäänyt sotkua muutamia vanhan katon purkamisen yhteydessä irronneita nauloja lukuun ottamatta.

– Kaikki ylimääräinen tavara lähti siististi heidän mukaansa kaatopaikalle. Katto tuli talon päälle avaimet käteen -periaatteella, Seppo kiittelee.

Uusi katto on Sepon mielestä näyttävä. Se on aiempaa hiljaisempi ja aluskatteen ansiosta myös aiemmin vaivannut katon hikoilu on jäänyt pois. Saman kadun varteen on Keski-Suomen Laatukodin toimesta tehty myöhemmin myös pari muuta kattoremonttia.

Keski-Suomen Laatukoti on hoitanut asiat mallikkaasti– jopa niin mallikkaasti, että naapuritikin tykkäsivät! Samalle kadulle on heidän toimestaan tehty pari muutakin kattoa, Seppo toteaa.

– Minulla ei ole mitään moitteen sanaa sanottavana heistä. Asia hoitui niin kuin oli sovittu, nopeasti ja asiallisesti!

Paljon kattoremontti maksaisi taloosi?

Laske kattoremontin hinta laskurillamme!